Zomercarnaval

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het Zomercarnaval is een jaarlijks evenement in Rotterdam en Arnhem dat een eer bewijst aan het Carnaval van Zuid- en Latijns-Amerika en de Kaapverdische eilanden.

[bewerk] Geschiedenis

In het koude, Nederlandse klimaat valt Carnaval meestal aan het einde van de winter. Dit klimaat leent zich niet voor het vieren van carnaval op de manier die Latijns-Amerikaanse en Kaapverdische emigranten van huis uit kennen. Het zomercarnaval biedt hen de gelegenheid om dit alsnog te doen.

De eerste editie was op 4 augustus 1984 in Rotterdam. In 2005 en 2006 kwamen ongeveer 900.000 bezoekers de straatparades met veel dans en muziek bijwonen in Rotterdam, terwijl het Arnhemse Rio aan de Rijn meer dan 150.000 bezoekers trok.

In 2008 vindt het Zomercarnaval Rotterdam van 24 - 26 juli plaats met onder andere de Straatparade door de binnenstad van Rotterdam, de Queen Election en de live optredens op de Coolsingel.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Zomercarnaval; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen