Zomerterras, Vlaardingen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het Zomerterras is een gratis muziek- en cultuurfestival dat zich afspeelt in 't Hof in Vlaardingen. Het evenement duurt 4 weekenden lang en bestaat onder andere uit muziek, theater en cultuur. Het feest kreeg van de Vlaardingers de hoogste waardering in de stadspeiling van 2003 en werd genomineerd als één van de 3 leukste stadsfestivals van Nederland.

Het Zomerterras bestaat sinds 2000 en begon als lokaal initiatief van een paar Vlaardingers die graag in de openlucht de inwoners van Vlaardingen wat cultuur op wilden laten snuiven. Bovendien hadden zij het idee hadden dat je in de zomer liever buiten bent, dan dat je in een donker café gaat zitten. Ondertussen trekt het festival duizenden mensen en wordt er een programma aangeboden dat varieert van internationaal bekend locatietheater, muziek in al haar verschijningsvormen, kinderactiviteiten, koffieconcerten, adventurespelen, literatuur en een discoterras.

In 2006 was er enige ophef ontstaan omdat het college van B&W had opgeroepen om gevallen van geluidsoverlast te melden bij de Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond. De organisatie van het Zomerterras vatte dit op als een aanval om het evenement te dwarsbomen. Volgens het college was het een poging om te zorgen dat de klachten, indien aan de orde, daar terecht te laten komen waar ze horen.

De gemeente Vlaardingen heeft het evenement een structurele subsidie toegekend tot 2011.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Zomerterras; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen