Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het Zuiderzeemuseum,(vernoemd naar de vroegere Zuiderzee) is een openluchtmuseum in Enkhuizen. Vanaf de parkeerplaats is het per boot bereikbaar. Die maakt ook nog een stop achter het station.

Er zijn twee delen: een buitengedeelte van het museum en een binnengedeelte. Het binnengedeelte bestaat uit een museum met o.a. echte (vissers)boten.

In het buitengedeelte is een typisch Zuiderzeestadje opgezet, met huizen overgebracht uit diverse plaatsen rond het IJsselmeer, de Waddenzee en een grachtje. De gebouwen zijn een mix van gebouwen die oorspronkelijk stonden in dorpen en steden die langs de Zuiderzee liggen.

Zo zijn er een molen, kalkoven, palingrokerij, snoepwinkeltje, een apotheek, een kerkje, een klompenmakerij, een school, een kapper en een haven.

In de zomer zijn er veel typisch oud-Hollandse activiteiten, (zoals Hollandse spelletjes), waaronder touw maken en een klomp met een zeiltje maken. Er worden ook demonstraties gegeven van enkele oudeambachten. Tevens is er een film over de geschiedenis.

[bewerk] Tentoonstellingen

Van 14 december 2007 tot 30 maart 2008 is er de tentoonstelling De Walvis.

[bewerk] Galerij

Afbeelding:180px-Zuiderzeemuseum_6.jpg Afbeelding:180px-Zuiderzeemuseum_4.jpg Afbeelding:180px-Vogelhoeksmolen.jpg
Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Zuiderzeemuseum; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen