Amsterdam

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Amsterdam
ligging van Amsterdam

Inhoud

Amsterdamse Uitjes

Echte Amsterdamse uitjes zoeken en boeken ? Dat is tegenwoordig heel makkelijk via bijvoorbeeld jordaanseuitjes.nl. Op de site Amsterdammers.nl zoek en boekt u de allerleukste amsterdamse uitjes. Een compleet overzicht met arrangementen voor groepsuitjes amsterdam. Meer uitjes vind je op amsterdam uitjes

Algemene informatie
Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en mag aanspraak maken op de titel "Wereldstad". Vele verschillende kanten van Nederland zie je hier in een stad. Oude gebouwen, moderne architectuur, natuur, musea en nog veel meer. Amsterdam heb je niet in 1 dag bekeken. De stad heeft 165 grachten en 1281 bruggen. Dat zijn meer grachten dan in Venetië en meer bruggen dan in Parijs. Hier meer informatie over de Geschiedenis van Amsterdam

Dam
De Dam is een plein in het centrum van Amsterdam, het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Aan het plein staan bekende gebouwen. Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk, het Krasnapolsky Hotel en Madame Tussauds. Tevens is Nationaal Monument, opgericht voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, ook aan dit plein gelegen. In de zomer is de Dam ook zeker een bezoekje waard. Het is namelijk zo dat in deze periode de Dam erg in trek is bij duiven.

Wallen
De wallen zijn wereldwijd beroemd. Het zijn een aantal straten in Amsterdam waar prostitutie plaatsvind. De wallen worden ook wel ook wel “Red Light District” genoemd, dit is vanwege de rode lampen die voor de woningen van de prostituees hangen. De naam wallen is afgeleid aan de burgwallen die in het centrum van Amsterdam liggen namelijk De Oude Voorburgwal, Oudezijds Achterburgwal, Nieuwezijds Voorburgwal en de Nieuwezijds Achterburgwal (nu de spuistraat).

- Beleef het zelf ! Kijk op Avondje Amsterdam voor de leukste Amsterdamse uitjes by night

Overnachtingen

Overnachten in Amsterdam? Er zijn vele hotels, hostels en groepsaccomodaties bieden u een plaats aan om te overnachten. Eenvoudige bed & breakfast tot aan zeer luxe hotels zijn allemaal te vinden in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam.

weekendje weg Amsterdam

Dagje Uit

Amsterdam is een dagje uit opzich. Jaarlijks overnachten ongeveer 4.5 miljoen mensen vanover de hele wereld in de stad. Mensen die voor 1 dag naar Amsterdam komen zijn er nog veel meer, namelijk 16 miljoen. Vooral de vele winkels, horeca en culturele bezienswaardigheden zijn de trekpleister van deze stad. Bij Amsterdam denken de meeste toeristen aan het Anne Frankhuis, de coffeshops en de Wallen. Wanneer de toeristen naar de stad komen willen ze deze aspecten zeker zien. Ook staat de stad bekend om zijn grachtengordel. Door de grachten zijn meerdere rondvaarten mogelijk zodat u op een andere manier kennis kunt maken met de grachten en bezienswaardigheden van de stad.

- Beleef Amsterdam
- Rondvaart in Amsterdam
- amsterdam uitjes
- Stappen op de Wallen
- High tea in Amsterdam
- Rondvaarten in Amsterdam
|}

Avondje Uit

Een avondje uit in Amsterdam is erg gezellig! Restaurants, cafe’s, bioscopen en discotheken. Van alles is er mogelijk om uw avond tot een succes te maken. Voor de leukste avondjes uit in Amsterdam kunt u bij ons terecht! Kijk ook eens op theater in amsterdam. Hier vind u interessant theater artikelen.

- Restaurants
- Cafe’s
- Bioscopen
- Theaters
- Discotheken
- Casino’s
- Bowlen
- zingen
- Duister Amsterdam
- theatervoorstellingen in Amsterdam

Feesten

Een feest bijwonen of zelf organiseren? Amsterdam biedt u veel mogelijkheden. Voor de leukste feesten in Amsterdam kunt u bij ons terecht!

Bedrijfsuitje

De bruisende stad Amsterdam heeft alle ingrediënten voor een spetterend bedrijfsuitje amsterdam. Wat dacht u van een spannend personeelsfeest, levendig themafeest, bijzonder bedrijfsfeest of een van de vele andere Amsterdamse feesten die u hier vindt.

- Bedrijfsfeesten Amsterdam
- bedrijfsuitje amsterdam
- Amsterdamse Feestjes

Funshopping

Amsterdam is een bekende winkelstad. Van kleine boetiekjes en straatverkopers tot aan bekende warenhuizen en exclusieve winkels, het is er allemaal. In Amsterdam- Centrum vind je de Kalverstraat, Nieuwendijk, Magna Plaza, Leidste straat en de Negen Straatjes. De Kalverstraat is de bekendste en de drukste winkelstraat van Nederland. De straat staat op de 13e plaats van duurste winkelstraten van de wereld. Ook in het spel Monopoly vind je de Kalverstraat terug, het is de duurste straat van het spel. In Amsterdam Oud-Zuid vind je de P.C. Hoofdstraat. In deze straat vind je de duurste winkels van Nederland, boutiques van Louis Vitton, Cartier, Chanel en Gucci zijn hier te vinden. Vele luxe merken willen vanuit het buitenland naar Amsterdam komen maar dan wel in de P.C. Hoofdstraat waardoor ze op een wachtlijst staan.

- Koopzondagen
- Markten


Kunst en Cultuur

Amsterdan heeft de grootste historische binnenstad van Europa. De stad teld ongeveer 7100 Rijksmonumenten en 500 gemeentelijke monumenten. De binnenstad is uniek door het grachten en stratenplan dat nog steeds in gebruik is. De namen van de straten en grachten zijn over het algemeen intact gehouden en dit is bij bijna geen enkele stad meer zo. Een dag cultuur snuiven is dan ook geen enkel probleem in de stad. Vele musea en monumenten zijn de moeite waard om te gaan bekijken.


Musea

Anne Frankhuis
Het Anne Frankhuis is een monument in Amsterdam. Anne Frank en haar familie hebben hier ondergedoken gezeten tijdens de tweede wereldoorlog. Anne Frank was een Joods meisje, geboren in Duitsland. Ze heeft een dagboek bijgehouden over de tijd dat ze aan de prinsengracht in Amsterdam ondergedoken was. Ze is uiteindelijk overleden aan tyfus in een Nazi-concentratiekamp.
Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum Amsterdam is het grootste en belangrijkste Rijksmuseum van Nederland. Het museum is eigendom van de staat en bevat topstukken van o.a. Rembrandt van Rijn. Het museum is ruim 200 zalen groot en telt 1 miljoen voorwerpen in zijn collectie. Dit museum toont de geschiedenis van Nederland aan een breed publiek.
Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museumin Amsterdam is aan de bekende Nederlandse schilder Vincent Van Gogh gewijd. Het museum ligt in stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid en bevat ongeveer 200 schilderijen, 500 tekeningen en nog veel meer.
- Musea & Galeries


Monumenten

Beurs van Berlage
De Beurs van Berlage is een historisch-monumentaal gebouw in het centrum van Amsterdam. Het gebouw is ontworpen door H.P. Berlage en gebouwd tussen 1898 en 1903. Van 1903 - 1998 heeft het geboud gediend als Koopmansbeurs. Vanaf 1985 tot en met nu word de Beurs van Berlage gebruikt als “Palazzo Pubblico”, en werd de beurs in tweeen verdeeld. Het Noordelijk gedeelte dient voor het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Zuidelijk gedeelte is Stichting Beurs van Berlage.
Oude Kerk
De Oude Kerk is het oudste nog bestaande bebouw van Amsterdam. De kerk werd geweid aan de heilige Nocolaas van Myra. Tot de Alteratie heette de kerk dan ook Sint Nicolaaskerk. In september 2006 bestond deze kerk 700 jaar.
Nieuwe kerk
De Nieuwe Kerk in Amsterdam is een kerkgeboue gelegen aan de Dam. Het gebouw heette vroeger de Onze Lieve Vrouwenkerk. Het bouwen van deze kerk is begonnen in 1408. Echter zijn ze in 1530 pas klaar met de bouw. De hervormde gemeente kon het onderhoud niet meer opbrengen. Daardoor is de kerk omgebouwd tot cultuurcentrum. Tussen 1959 en 1980 is de kerk gerenoveerd. Nu wordt de kerk gebruikt voor tentoonstellingen en orgelconcerten.
- Monumenten

Evenementen

Vrijmarkt
De Vrijmarkt is een bekend evenement tijden Koninginnedag in Amsterdam. Het is een markt waarop iedereen zonder te betalen of reserveren mag verkopen. De handelswaar wordt verkocht voor zeer weinig geld en de dag verloopt gemoedelijk. Mensen verkopen hun waar voor het plezier voornamelijk omdat weggooien zonde is.
Uitmarkt
De Uitmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement in de binnenstad van Amsterdam. Het vind plaats in de laatste week van augustus en is een groot publieksevenement. Theaters, orkesten, cabaretiers, jazz en wereldmuziek artiesten treden op tijdens dit evenement. Amsterdam Gay Pride
Amsterdam Gay Pride is sinds 1996 een jaarlijks terugkomend evenement in de eerste week van augustus. Het hoogtepunt van dit evenement is de Canal Pride die bij Westerdok begint en via Prinsengracht, Amstel en nog enkele grachten bij het Oosterdok uitkomen. Ook zijn er straatfeesten bij verschillende gay-uitgaansgelegenheden.
- Evenementen


Sport & Recreatie

Amsterdam is een sportieve stad! Er zijn vele sportverenigingen en ook op gebied van recreatie mist er niets in deze stad. Wandelen door een van de stadsparken of een dag naar Artis? Alles is mogelijk.

- Wandelroutes
- Fietsroutes
- Artis
- Sport


Vervoer

Auto
Amsterdam is gelegen in de randstad en is zeer goed bereikbaar. Verschillende snelwegen zoals de A1, A2, A4, A6, A7, A8, A9 en de A10 komen langs of door de stad. De Coentunnel is een tunnel onder het Noordzeekanaal door. Hij verbindt Amsterdam-West met de Zaanstreek en is gelegen op 22meter beneden het NAP. De IJtunnel is een tunnel onder het IJ en verbindt Amsterdam-Noord met Amsterdam-Centrum.
Trein
Amsterdam heeft een groot station, Amsterdam Centraal Station. Dit station heeft 15 sporen. Er zijn 3 voetgangerstunnels onder het station aangelegd waardoor je gemakkelijk bij de perrons komt. Vanuit Amsterdam Centraal vertrekken er treinen naar veel bestemmingen.
Overzicht treinen
Bus
In de stad rijden er ook bussen, deze gaan vooral naar de buitenwijken van de stad. In het centrum rijden er voornamelijk metro’s.
Overzicht bussen
Metro
In het centrum van Amsterdam rijden er veel metro’s. Door te reizen met de metro kun je in elk gedeelte van het centrum van de stad komen. De metro’s vertrekken allemaal vanaf het Centraal Station, hierdoor is het gemakkelijk overstappen van de trein op de metro.
Overzicht metro

- Overzicht Vervoersmaatschappijen


Fiets en autoverhuur

Huur een fiets in Amsterdam en wees de echte toerist! Vele fietsverhuurbedrijven bieden u fietsen aan. Ook het huren van een auto is geen probleem.

- Fietsverhuur
- Autoverhuur

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Amsterdam"
Persoonlijke instellingen