Giethoorn

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

Algemene informatie

Giethoorn is een dorp in de kop van Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland. Giethoorn telt 2620 inwoners en is bekend om bruggetjes, waterwegen en punters. Jezelf verplaatsen door het dorp doe je vooral per boot of punter. rondvaart giethoorn? zeker 20 rondvaartbedrijven zijn actief in het waterrijke decor. Het wordt niet voor niet ‘het Venetië van het noorden’ genoemd. Meer informatie over Giethoorn vindt u op dagje uit giethoorn.

Overnachtingen

Giethoorn heeft u niet in een dag gezien. Blijf daarom lekker een weekend of langer. Het dorp biedt genoeg mogelijkheden om te overnachten Van bed & breakfast tot een overnachting in een hotel in giethoorn. Kampeert u liever? In de mooie omgeving van Giethoorn bevinden zich maar liefst zeventien campings.

- Hotels in Giethoorn

- Vakantiehuisje huren Giethoorn

- weekendje weg giethoorn

- Groepsaccommodaties

- Arrangementen


Dagje uit in Giethoorn

Een leuk dagje uit giethoorn om u een dag te vermaken. Maar mocht u genoeg hebben van de punters en wateren dan biedt de omgeving uitkomst. In de regio Kop van Overijssel is ook nog genoeg te doen. Giethoorn, het klein Venetië van Nederland.

Ook erg leuk is een hightea in giethoorn of een leuke workshop in giethoorn

Tips!

Weerribben

Leuke uitjes in de Weerribben: Dit prachtige natuurgebied ligt op steenworp afstand van giethoorn. Beleef en ontdek het zelf. *** super tip van de redactie van toerisme.nl ***

Avondje uit

Een avondje feesten in een discotheek of naar het theater zit er niet in. Maar heerlijk dineren of de avond doorbrengen in een gezellig café is zeker mogelijk in Giethoorn. De meeste gelegenheden hebben mooi uitzicht over het water al dan niet een mooi terras buiten. In de zomer is het hier heerlijk vertoeven maar ook met minder weer kunt u binnen heerlijk genieten van in de gezellige ambiance bij de volgende sfeervolle bedrijven.


- Cafés

- Restaurants

- avondje uit arrangementen giethoorn

- feesten in giethoorn

Kunst& cultuur

Giethoorn barst van de kunst en cultuur. Het is niet zo verwonderlijk dat het waterrijke dorp de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ heeft gekregen, het dorp werd in 1230 gesticht door een groep vluchtelingen uit het Middellandse zeegebied. Het dorp heeft een rijke historie en mede daardoor zijn er maar liefst vier musea in de directe omgeving. Ook verschillende kunstenaars hebben zich in Giethoorn gevestigd. Het dorp heeft meerdere galeries met de meest uiteenlopende kunstwerken.


- Musea

- Galeries

- Evenementen en Projecten


Sport& recreatie

Giethoorn zelf is natuurlijk al een recreatiegebied bij uitstek. Al het water en de natuur bieden u tal van mogelijkheden om te recreëren. Beleef Giethoorn


- Sportfaciliteiten

- Recreatie gebieden

- Wandel- en fietsroutes

- Spel

Vervoerverhuur

In Giethoorn draait alles om water, het is dan ook logisch dat het meest gebruikte vervoermiddel de boot (of punter) is. Vaar onder de bruggetjes, langs de mooie gebouwen en door het karakteristieke landschap. Bijna alle horeca of overnachtingfaciliteiten bieden wel één of meerdere boten ter verhuur aan. Per boot kom je natuurlijk niet overal, wil je wat meer van de omgeving ontdekken dan is de fiets een perfect vervoermiddel. Is per fiets voor u toch wat te saai? Ook stoere solexen en steppen worden verhuurd.


- bootverhuur giethoorn

- Fietsverhuur

- Overig

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Giethoorn"
Persoonlijke instellingen