Luchthaven Istanbul Atatürk

Van Toerisme

Versie per 8 jun 2010 13:40; Rob (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoek

Luchthaven Istanbul Atatürk is het belangrijkste vliegveld van de Turkse stad Istanboel. De luchthaven is genoemd naar de eerste president van de Turkse republiek: Mustafa Kemal Atatürk.

[bewerk] Ligging

Atatürk International Airport ligt in het Europese gedeelte van Istanboel, in het stadsdeel Yeşilköy, 24 km zuidwestelijk van het centrum van de stad.

[bewerk] Terminals

Er zijn drie terminals, één internationale (Terminal A), één voor binnenlandse vluchten (Terminal B) en één voor vracht (Terminal C). De internationale terminal is heel efficiënt en modern. Nadat in 2001 Terminal A werd geopend zijn alle binnenlandse vluchten naar de oude geplaatst (nu Terminal B). Die is in in de jaren 70 stijl en was niet meer geschikt voor internationale vluchten. De nieuwe terminal kan meer passagiers aan dan de oude. Er zijn plannen om de oude gebouwen aan de oostkant van het vliegveld om te bouwen tot een nieuwe terminal voor het binnenland.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Luchthaven Istanbul Atatürk; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen