Marmaris

Van Toerisme

Versie per 4 jun 2010 15:07; Rob (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoek

Marmaris is een Turkse badplaats, gelegen in de provincie Muğla. Het heeft een inwoneraantal van 32.000 (2004), echter in de zomer kan het aantal inwoners een piek bereiken van rond de 200.000 mensen.

[bewerk] Geografie

Marmaris is gelegen in een besloten baai, aan de Lycische Kust, vlakbij waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee elkaar ontmoeten. Het Griekse eiland Rodos is vanaf de zeekant van de baai met helder weer te zien. De stad heeft ook een uitgebreide jachthaven.

[bewerk] Toerisme

Het toerisme in Marmaris bestaat met name uit Engelsen, Nederlanders, Scandinaviërs en Russen. Naast een grote bazaar heeft Marmaris twee uitgaanscentra (Barstreet en Long Beach). Op Long Beach komen voornamelijk Engelsen, terwijl de Barstreet grotendeels bevolkt is met Nederlanders, Turken en Scandinaviërs. In de Barstreet bevinden zich ook de grootste (openlucht-)discotheken. Het strand van Marmaris is klein en smal. De stranden van onder andere het nabij gelegen Içmeler en het Cleopatra-strand zijn breder. Beide stranden zijn goed te bereiken met het lokale openbare vervoer. Marmaris is naast een populaire badplaats ook een uitvalbasis naar Rodos. Daarnaast wordt het als uitvalsbasis voor vele dagexcursies gebruikt of langer durende bootvakanties. De bekendste excursies zijn:

  • Dalyan; modderbad, zwavelbad, koningsgraven, schildpadden strand en een jeepsafari door het achterland.
  • Duiktochten
  • Efeze (ruïnes)


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Marmaris (stad); het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Marmaris"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen