Muzeul Satului

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het Dorpsmuseum is een openluchtmuseum in Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, en ligt aan de beroemde Kiseleffweg. Het museum laat zien hoe er wordt geleefd op het Roemeense platteland. Het platteland heeft veel betekend voor de Roemeense geschiedenis. Vanaf de Romeinse tijd toen Romeinse kolonisten Dacië bekoloniseerden op plattelandse wijze, tot de helft van de 20e eeuw, toen de meerderheid van de Roemenen nog op het platteland woonde. Er zijn 300 authentieke gebouwen uit alle streken van het land bijeengebracht en verder ook een aantal meren.

Dimitrie Gusti stichtte het Dorpsmuseum in 1936. Het construeren van het museum noemde hij "het geluid van de trieste kerkklokken van de Roemeense geschiedenis": Het stuk voor stuk uit elkaar halen van huizen, het transporteren met de trein, paardenwagen of boot naar Boekarest, aan de oever van het Herăstrăumeer waar alles weer werd samengesteld, op de plek waar het museum nu staat.

Het oudste huisje is gebouwd in de 17e eeuw, terwijl het nieuwste gebouwd is in de 19e eeuw. De huizen uit berggebieden worden onderscheiden van huizen uit de vlaktes. De huizen uit de vlaktes werden wat dieper in het grond gebouwd wegens vele aanvallen, terwijl dit bij de huizen uit berggebieden niet zo is.

Dit museum is genomineerd als beste museum van Europa.Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Muzeul Satului; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen